HTML

Mozdulj Veszprém!

A demokrácia egyik alappillére, hogy az emberek cselekvő részei a rendszernek, nem csak a körülmények elszenvedői.

LMP - Videók

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2010.02.26. 17:54 biker

Részvételi demokrácia

Kedves Állampolgár! Kedves Veszprém Megyei Lakos!

A demokrácia egy lehetőség. A demokrácia egy rendszer, mely működése nagyban függ a résztvevők magatartásán.

Mivel a tízmillió szövetségi kapitány országa vagyunk, valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy egy, az ország sorsát érintő kérdésben meg volt a véleménye. Akár konkrét ötlete is volt arra, hogyan kéne dönteni a helyzetben. Ám az ilyen történetek sokszor azzal végződnek, hogy megvonjuk a válunkat, és felsóhajtunk: "de hát hogyan is tudnék én belesólni a nagypolitikába" Ez a hozzáállás azért rossz, mert ilyen viselkedéssel mondunk le pont azokról a jogainkról, amivel befolyásolni tudnánk életünk és az ország sorsát.

Talán a legfontosab jogunk a szabad választás. Ezért a lehetőségért sokan az életüket áldozták, ennek ellenére manapság nagyon alacsony helyen szerepel az emberek gondolkodásában. A választás felelősséggel jár. Felelős voksot csak úgy lehet leadni, hogy tájékozódunk a jelöltekről, megismerjük programjukat, jövőképüket.

De ne higgyük, hogy csak 4 évente van lehetőség beleszólni a dolgokba. Az ország csak úgy tud hatékonan fejlődni, ha számíthat minden állampolgárának tudására és munkájára. Minden ember más területen tehetséges, különböző terület szakembere. Egy jól működő államhoz az is szükséges, hogy legalább helyi, de akár országos viszonylatban mindeki hozzáadja szellemi és fizikai értékét a közhöz.

Persze ehhez olyan politikusok kellenek, akik elfogdják a tanácsot, a szakértelmet és felhasználják azokat a döntéshozatalkor. Ennek a blognak a készítői az Lehet Más a Politika tagjai, aki egy ilyen politikát szeretnének folytatni, ha az emberek bizalmat szavaznak neki.

A blog célja pedig az, hogy megismerhessük az emberek véleményét különböző kérdésekben. Ha a jövő alakítását együt kezdjük el, sokkal könnyebb olyan célokat kitűzni, amiben sokan hinni tudnak. Ha megismerjük a mellettünk élő gondolatait, talán árnyaltabb képet kapunk a világról.
A bejegyzések alapvetően veszprém megyei emberek véleményét próbálják majd összegyűjteni, de mivel sokszor országos témák kerülnek terítékre, bárki kifejtheti véleményét, leírhatja gondolatait.
Most sokan azt gondolhatják, hogy naív idealisták vagyunk. Talán igazuk is van, de idealizmus és tenniakarás nélkül nehéz nagy változásokat megtenni.

Szólj hozzá!

Címkék: blog vélemény politika demokrácia részvételi lmp tenniakarás


A bejegyzés trackback címe:

https://mozduljveszprem.blog.hu/api/trackback/id/tr11793969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása